Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
borderterrier
Administrator
Dołączył: 20 Lip 2011
Posty: 1066
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Warszawa Płeć:
|
Wysłany: Wto 13:56, 02 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
To możemy otworzyć spółke
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto 17:32, 02 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
Kolejną? Handling, grooming, hodowla, fabryka psich przysmaków?
Dobra, koniec offa.
Ostatnio zmieniony przez Gość dnia Wto 17:33, 02 Sie 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Claudia_Jazz
Moderator
Dołączył: 29 Lip 2011
Posty: 453
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Polska Płeć:
|
Wysłany: Wto 20:02, 02 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
Więc idę skombinować więcej sera i chyba będę dzisiaj robić, a później sprawdzę jak smakują na moim małym torku
[Borderterrier, jestem za, zgadamy się jeszcze ]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Groszek
Moderator
Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 85
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Płeć:
|
Wysłany: Wto 20:20, 02 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
Ja wykańczałam rodzinkę, bo zamiast dla nich to dla pupili robię. Brat się kiedyś nadział na pasztetowe bo do wystygnięcia w misce zostawiłam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Claudia_Jazz
Moderator
Dołączył: 29 Lip 2011
Posty: 453
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Polska Płeć:
|
Wysłany: Wto 20:26, 02 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
Haha, i zjadł wszystkie?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Groszek
Moderator
Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 85
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Płeć:
|
Wysłany: Wto 20:31, 02 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
Niee, tylko jedno,ale zostałam na początku od niego 'ochrzan' że te ciastka mało słodkie są
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
borderterrier
Administrator
Dołączył: 20 Lip 2011
Posty: 1066
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Warszawa Płeć:
|
Wysłany: Wto 21:40, 02 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
HAhaha
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Claudia_Jazz
Moderator
Dołączył: 29 Lip 2011
Posty: 453
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Polska Płeć:
|
Wysłany: Śro 11:07, 03 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
No tak xD Kurcze, nie były aż tak smaczne, że ci ukradł wszystkie?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Groszek
Moderator
Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 85
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Płeć:
|
Wysłany: Śro 11:18, 03 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
No nie,zżarł jedno to mu powiedziałam że pasztetowe są.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Claudia_Jazz
Moderator
Dołączył: 29 Lip 2011
Posty: 453
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Polska Płeć:
|
Wysłany: Śro 11:28, 03 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
Moja rodzina jest przyzwyczajona, że mam odpały i piekę babeczki jak się nudzę to pewnie by mi podkradli wszystkie jak bym nie patrzyła
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
borderterrier
Administrator
Dołączył: 20 Lip 2011
Posty: 1066
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Warszawa Płeć:
|
Wysłany: Sob 11:45, 06 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
Ja wracam we wtorek do domu i piekę ciastka..
Ciasteczka wątróbkowe:
3 jaja
1/3 szklanki oleju (ja użyłam specjalną mieszankę olejową dla psów, ale może być każdy olej)
0.5 kg wątroby (surowej)
1 ząbek czosnku
ok. 2 szklanek mąki (zależy od konsystencji)
Ubijamy lekko jajka, można wrzucić do 'blender' (maszynki z nożami do rozdrabniania na miazgę). Wlewamy olej i mieszamy (albo dolewamy do 'blender'), wrzucamy czosnek. Jeżeli używaliśmy 'blender', to kroimy wątrobę na kawałki i wrzucamy do reszty, rozdrabniając na miazgę, albo przekręcamy przez maszynkę do mięsa. Dodajemy tyle mąki, żeby mieć gęstość przeciętnego ciasta (niezbyt płynne). Smarujemy blaszkę, wykładamy na blaszkę, pomagając sobie łopatką. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 15-30 minut, w temp 220 stopni. Kiedy powierzchnia jest sucha i zaczyna się rumienić na brzegach, sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczone. Jeżeli patyczek wkłuty w środek wychodzi suchy, to jest upieczone. Kroimy na kawałki i wykładamy na kratową podstawkę do wystygnięcia. Jeżeli chcemy żeby ciasteczka były bardziej suche i twarde, wkładamy kawałki na blachę i suszymy w lekko ciepłym piekarniku ze 30 minut. Przechowujemy w lodówce lub zamrażalniku.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez borderterrier dnia Sob 11:48, 06 Sie 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
borderterrier
Administrator
Dołączył: 20 Lip 2011
Posty: 1066
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Warszawa Płeć:
|
Wysłany: Wto 15:04, 09 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
Właśnie upiekłąm 166 ciasteczek własnego tajnego przepisu
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
alabor
Dołączył: 05 Sie 2012
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Wołczyn/ Opolskie Płeć:
|
Wysłany: Pon 21:43, 06 Sie 2012 Temat postu: |
|
|
Moje przepadają za ciasteczkami z wątróbką
0.5 kg kurzych wątróbek
2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki oleju
całość zmiksować, wylać na blaszkę upiec po ostygnięciu pokroić na małe kawałeczki.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Claudia_Jazz
Moderator
Dołączył: 29 Lip 2011
Posty: 453
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Polska Płeć:
|
Wysłany: Pon 22:37, 06 Sie 2012 Temat postu: |
|
|
Robiłam te pasztetowe kiedyś, to w całym domu pasztetem pachniało
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
borderterrier
Administrator
Dołączył: 20 Lip 2011
Posty: 1066
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Warszawa Płeć:
|
Wysłany: Wto 19:36, 07 Sie 2012 Temat postu: |
|
|
Ja dzisiaj zrobiłam moje ziołowe To Gucci stał jak zwykle pod piekarnikiem i niuchał
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|